„Garažo kultūra“ – nauja meno išraiškos forma, pasityčiojimas ar problema?

L. Bataitienės nuotr.
Biržų kultūros centro direktorius Romas Lesevičius teigia, kad nuo įstaigos atsiskirti nusprendę kolektyvai galėtų tik didinti profesionalaus meno žanrų įvairovę – atsirastų „Garažo šokėjai“, „ Garažo choras“, o gal ir „Garažo muzikantai“.
Nors Biržų kultūros centrą paliko Boriso Dauguviečio režisierė, o paskui ir teatras, nors meno kolektyvų vadovai tyliai guodžiasi, kad nėra vietos repeticijoms, Biržų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Eugenijus Januševičius tvirtina, kad centro direktoriaus darbą vertina gerai. Jo žodžiais, nesusipratimų ir nesusikalbėjimų pasitaiko, tačiau sėkmingas problemų sprendimas tik sustiprina.

Viskas gerai. Ar tikrai?

Nors teatro vadovė, režisierė Vita Vorienė yra minėjusi, kad iš darbo traukiasi savo noru, tačiau vėliau įvardijo ir priežastis – įstaigos vadovas nenori spręsti susidariusios problemos dėl patalpų repeticijoms. Tačiau tai liečia ir kitus meno kolektyvus – repetuoti reikia, o nėra kur, tik kalbėti apie tai dauguma vengia. Kitų kolektyvų vadovai jau praradę viltį: „Sakyti nė neverta, viskas lyg į sieną“. Panašu, kad savivaldybės vadovybė į tai dėmesio nekreipia, nes laukia, kol sulauks oficialių skundų. Beje, kultūros centro ataskaita užkliuvo ne vienam tarybos nariui, ji buvo patvirtinta ne iš pirmo karto, tačiau niekas nepasikeitė.

Biržų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Eugenijus Januševičius, nepaisant viešumoje skelbiamų problemų, centro direktoriaus darbą vertina gerai. „Kultūros centras veikia, renginiai vyksta net ir sunkiomis sąlygomis, planuojama centro veiklą į ateitį. Nesusipratimų ir nesusikalbėjimų pasitaiko bet kuriame kolektyve. Sėkmingas jų sprendimas kolektyvą tik sustiprina“,- sakė E. Januševičius.

Pasak skyriaus vedėjo, situacija, kurioje atsidūrė teatras ir Kultūros centras, susidarė dėl dialogo trūkumo. „Svarbu noras išspręsti kilusias problemas konstruktyvaus dialogo būdu. Jei pirmoje vietoje yra ambicijos, nenoras ar negalėjimas išsakyti problemų, rezultato tikėtis negalima“,- sakė skyriaus vedėjas.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/