Fotomenininkas jubiliejaus proga atidaro parodą

Fotomenininkas jubiliejaus proga atidaro parodą

Fotomenininkas jubiliejaus proga atidaro parodą

Šiandien Fotografijos muziejuje atidaroma šiauliečio fotomenininko Algirdo Musneckio jubiliejinė 80-mečio paroda „O buvo taip...“, pristatanti retrospektyvinę autoriaus kūrybą.

Studijuodamas Šiaulių pedagoginiame institute (dabar – Šiaulių universitetas), A. Musneckis įsigijo pirmąjį fotoaparatą „Smena“ ir nuo tada pradėjęs fotografuoti neapleidžia šios veiklos iki šiol – fotografija tapo gyvenimo prasme.

A. Musneckio gyvenimas ir kūrybinis kelias glaudžiai susijęs su gimtuoju miestu – Šiauliais, todėl parodos lankytojai turi galimybę susipažinti su meniniais projektais, skatinusiais kultūrinį ir kūrybinį vyksmą mieste, išvysti, kaip Šiauliai atrodė sovietiniais laikais, keitėsi.

Fotomenininkas daugelį metų fotografavo Šiaulių universiteto gyvenimą, dėstytojus ir studentus.

Neabejotini A. Musneckio nuopelnai ir puoselėjant Šiaulių krašto fotografijos istoriją. Jis aktyviai bendradarbiauja su Šiaulių „Aušros“ muziejumi ir dalijasi surinkta informacija apie senuosius Šiaulių fotografus, jų kūrybą, yra tarpininkavęs perduodant Fotografijos muziejui senųjų fotografų kūrybinį palikimą, dovanojęs senosios fototechnikos, perdavęs per 200 kūrinių. Sukauptomis žiniomis A. Musneckis dosniai dalijasi su kraštotyrininkais ir fotografijos istorijos tyrinėtojais.

ELTA, „Šiaulių krašto“ inf.

Redakcijos nuotr.

METRAŠTININKAS: Algirdas Musneckis savo fotoaparato objektyvą visada nukreipęs į Šiaulių miesto žmones, žymias vietas, senus pastatus ar augančias naujas statybas. Gimtojo miesto motyvai žymi visą autoriaus kūrybą.