Fotografijų paroda „Akimirkos“

2020 liepos 3 d. 17 val. maloniai kviečia visus į Mindaugo Norkaus fotografijų parodą „Akimirkos“.

Paroda pristato daugiau kaip 30 portretų, fotografuotų nuo 1975 m. iki šiol, įamžinant mūsų pasišventusių menininkų ir kultūros puoselėtojų gyvenimo akimirkas. Tai – kelių kartų aktorių, režisierių, rašytojų, dailininkų ir kompozitorių plejada.

Ilgai besidarbuodamas Lietuvos televizijoje, Lietuvos kino studijoje ir „Studijoje 2000“ Mindaugas Norkus nuolat bendradarbiavo su režisieriais V. Žalakevičiumi, M. Giedriu, A. Araminu, J.Vaitkumi, aktoriais R. Ramanausku, V. Mainelyte, G. Girdvainiu, I. Dapkūnaite, O. Juodyte-Chadaravičiene, dailininku V. Kalinausku, režisiere ir aktore G. Dauguvietyte, kompozitoriais ir dirigentais G.Kuprevičiumi, S. Sondeckiu, K. Kavecku, D. Katkum, rašytojais R. Granausku, S. Geda, A. Baltakiu, J. Apučiu, J. Ivanauskaite, garbiais Dainų švenčių baletmeisteriais, šokėjais, meno vadovais, kitais iškiliais menininkais.

Laikas negailestingai retina mūsų kultūros didžiūnų gretas, o dešimtmečius saugomos nuotraukos kvieste kviečia sustoti, akylai, neskubriai pasidalinti ta įstabia akimirka, kuri daugiau nebesugrįš, tik liks paliudyti meilingą žvilgsnį, gilią pagarbą ir itin artimą, nuoširdų fotografo santykį su savo herojais.

Mindaugas Norkus yra žinomo tapytojo Vinco Norkaus sūnus, tęsiantis menines šeimos tradicijas ir nepamirštantis savo šaknų.