Folkloro kolektyvai linksminosi Komaro dvare

Folkloro kolektyvai linksminosi Komaro dvare

Folkloro kolektyvai linksminosi Komaro dvare

Vienuoliktą kartą Baisogaloje (Radviliškio rajonas) surengtas folklorinių ansamblių sambūris „Nemirštanti tautos gaida“ sukvietė gausų būrį rajono ir Šiaulių regiono kolektyvų.

Saulius JUŠKEVIČIUS

saulius@skrastas.lt

Šeštadienį į Baisogalą susirinko Šiaulių regiono bei rajono folkloro kolektyvai. Šventė jau vienuoliktą kartą sugrįžo į Komaro dvaro parką.

Simboliška, jog XI sambūryje pasirodė vienuolika kolektyvų iš Radviliškio, Kelmės, Pakruojo rajonų.

Šventė prasidėjo kolektyvų eisena nuo miestelio kultūros namų iki Komaro dvaro parko. Prie linksmai nusiteikusių, dainas traukiančių muzikantų bei dainininkų eisenos, kurios priekyje tradiciškai buvo nešama miestelio vėliava, skubėjo prisijungti ir miestelėnai. Gausus jų būrys jau laukė ir parke.

Sambūryje skambėjo liaudies dainos, sutartinės, kolektyvų muzikantų atliekamos polkos. Kolektyvų nariai kartu kvietė šokti ir žiūrovus. O šie negailėjo plojimų nė vienam kolektyvui. Ypač šiltai buvo sutikti sambūryje pasirodę svečių kolektyvai iš Stačiūnų, Medikonių bei Kelmės.

Šventėje buvo padėkota Baisogalos kultūros namų folklorinio ansamblio „Dainoriai“ vadovei Stasei Anglickienei, kuri kartu su ansambliu „Dainoriai“ rengia šį sambūrį. Šventės sumanytoja džiaugėsi tiek metų gyvuojančia švente ir kvietė visu nepamiršti liaudies tradicijų, jas puoselėti ir perduoti jaunimui.

Buvo prisiminta ir sambūrio gimimo istorija, jame koncertavę svečiai iš užsienio.

Po kolektyvų koncerto, kuris baigėsi bendra visų sambūryje dalyvaujančių kolektyvų daina buvo uždegtas sambūrio laužas. Vėl Baisogalos parke skambėjo muzika, sukosi poros.

AUTORIAUS nuotr.

VĖLIAVA: Eisenos priekyje plėvesavo Baisogalos vėliava.

EISENA: Nuo miestelio kultūros namų dainuodami ir grodami kolektyvai žygiavo į šventės vietą Komaro dvaro parke.

VARPAS: Sambūrio varpo, kuriuo skambino Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė (kairėje) ir šventės sumanytoja Stasė Anglickienė, dūžiai paskelbė šventės pradžią.

ŠEDUVIAI: Beveik visuose sambūriuose dalyvavęs Šeduvos etnografinis ansamblis „Šeduva“ pristatė Šeduvos krašto folklorą.

ŠOKIAI: Sambūrio dalyviai stengėsi nepalikti nuošaly ir žiūrovų – daugelis kolektyvų juos kvietė kartu šokti.

ORGANIZATORIAI: Šventės organizatoriai Baisogalos „Dainoriai“ sambūryje pasirodė kartu su kanklininkų ansambliu.