Festivalyje skambėjo Klodo Debiusi muzika

Festivalyje skambėjo Klodo Debiusi muzika

Festivalyje skambėjo Klodo Debiusi muzika

Ketvirtadienį  surengtas antrasis tarptautinio Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalio koncertas, skirtas Klodo Debiusi 150-osioms gimimo metinėms. Gausiai susirinkusiems dainavo mecosopranas iš Rusijos Nadežda Chadževa, fortepijonu grojo jos tėvynainis Vasilij Bykov.

Skambėjo vieno iš įdomiausių ir garsiausių XX amžiaus muzikos asmenybių, prancūzų kompozitoriaus, pianisto, ryškiausio impresionizmo atstovo K. Debiusi muzika.

N. Chadževa, su pagyrimu baigusi Sankt Peterburgo N. A. Rimskio-Korsakovo valstybinę konservatoriją, yra žinoma Sankt Peterburgo „Meno sintezės“ teatro solistė. Jos repertuarą sudaro senosios ir šiuolaikinės Rusijos bei užsienio šalių muzikos programos, kurias dažnai atlieka Sankt Peterburgo koncertinėse erdvėse. Tarp atliekamų kūrinių gausu ir solinių, mecosopranui skirtų įvairių epochų autorių – L. van Bethoveno, G. Hendelio, V. A. Mocarto, S. Rachmaninovo, L. Berio – kūrinių.

Solistė yra koncertavusi su Sankt Peterburgo valstybiniu akademiniu simfoniniu, „Mozarteum“, „Klasika“ orkestrais, ansambliu „Rosika“, Sankt Peterburgo radijo ir televizijos choru bei orkestru.

Pianistas V. Bykov studijavo Sankt Peterburgo valstybinėje konservatorijoje ir Sankt Peterburgo valstybiniame universitete. 1989 metais stažavosi Romos operoje, dar po poros metų Italijoje organizavo Porto Erkolės muzikos festivalį. V. Bykov su įvairiomis koncertinėmis programomis dažnai svečiuojasi JAV, Italijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

Festivalį organizuojantis „Aušros“ muziejus laukia jo gerbėjų kitame koncerte rugpjūčio 9-ąją, ketvirtadienį, 18 valandą. Artūras Anusauskas (fortepijonas) ir Vytautas Labutis (saksofonas) susirinkusiems dovanos džiazo koncertą „Pašėlusios improvizacijos“. Virtuozų programoje klausytojai išgirs harmoningai derantį tradicinį ir modernųjį džiazą.

„Šiaulių krašto“ inf.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.

KONCERTAS: Į renginį gausiai susirinkusiems klausytojams koncertavo muzikos profesionalai iš Rusijos – mecosopranas Nadežda Chadževa ir pianistas Vasilij Bykov.