Chorų festivalyje triumfavo latviai

Chorų festivalyje triumfavo latviai

Chorų festivalyje triumfavo latviai

Savaitgalį Šiauliuose vykusiame IV tarptautiniame chorų festivalyje-konkurse „Šiauliai Cantat-2014“ konkurse dalyvavo septyni chorai iš Rusijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos.

Šeštadienį dėl Grand Prix apdovanojimo kovojo keturi kolektyvai: moterų vokalinis ansamblis „Dzelde“ iš Latvijos miesto Marupės, latvių mišrus choras „Anima“ iš Rygos, Valstybinės pedagoginės kolegijos studentų choras „Kontrast“ iš Nižnyj Novgorod (Rusija) bei choras „Galaktika“ iš Sankt Peterburgo (Rusija).

Konkurso komisijos pirmininkas – kompozitorius Rihards Dubra (Latvija), komisijos nariai – dirigentai ir pedagogai: šiaulietis Sigitas Vaičiulionis bei Rolandas Daugėla. Jų sprendimu, verčiausi Grand Prix buvo latvių mišrus choras „Anima“ ir jų vadovas Ivars Krauze.

Pirmąją vietą užėmė choras „Galaktika“ iš Sankt Peterburgo, antrąją – latvių moterų vokalinis ansamblis „Dzelde“, trečiąją – Valstybinės pedagoginės kolegijos studentų choras „Kontrast“, iš Nižnyj Novgorodo.

Žiūrovų simpatijas pelnė Saue berniukų choras iš Estijos, o moterų choras „Varaviksne“ pagerbtas specialiuoju prizu už kompozitorės Onutės Narbutaitės atliktą kūrinį „Vasara“.

„Šiaulių krašto“ inf.

Jono TAMULIO nuotr.

NUGALĖTOJAI: Iš Rygos (Latvija) į IV tarptautinį chorų festivalį „Šiauliai Cantat-2014“ atvykęs latvių mišrus choras „Anima“ ir jų vadovas Ivars Krauze pelnė Grand Prix.

DŽIAUGSMAS: Emocijų neslėpė pirmąją vietą užėmęs choras „Galaktika“ iš Sankt Peterburgo (Rusija).