Biržuose – „Scanoramos vasaros“ filmai

Asmeninio archyvo nuotr.
Iš Biržų kilusi kino prodiuserė Viktorija Akavickaitė šią liepą Biržuose koordinuoja europietiško kino festivalį „Scanoramos vasara“.
Didžiuosiuose Lietuvos miestuose itin populiarus kino festivalis „Scanorama“ šią vasarą keliauja po Lietuvą, o Biržai festivalio kelionių žemėlapyje liepos antrojoje pusėje tampa viena iš sustojimo vietų – turėsime puikią progą savo laiką skirti europietiškam kinui.

Mūsų mieste, neturinčiame kino teatro, įvairūs kino seansai yra organizuojami kultūros centre, bibliotekoje, muziejuje ir jie niekada nestokoja lankytojų. „Scanoramos vasara“ – taip vadinasi „Scanoramos“ festivalio satelitinis renginys – įvairiuose Lietuvos miestuose kino mylėtojus buria į kino klubus ir skatina pramogauti kultūringai.

„Biržiečių žodis“ kalbina iš Biržų kilusią kino prodiuserę Viktoriją Akavickaitę, kuri yra „Scanoramos vasaros“ Biržuose koordinatorė, scanbasadorė.

Viktorija, esi biržietė, baigusi kino srities mokslus, mūsų mieste bibliotekos salėje jau pristačiusi kelis filmus. Koks tavo ryšys su „Scanorama“?

Šis festivalis yra vienas seniausių kino festivalių Lietuvoje. Praėjusių metų rudenį mano ir Zbigniev Bartoševič prodiusuotas trumpametražis filmas „Viskas gerai“ (režisierė – Jorūnė Greičiūtė) dalyvavo „Scanoramos“ Naujojo Baltijos kino programos konkurse, kuriame buvo pripažintas geriausiu lietuvišku trumpametražiu filmu. Šiemet festivalio organizatoriai mane pakvietė prisijungti prie jų naujojo įgyvendinamo projekto „Scanoramos vasara“, kuriame tapau viena iš mažųjų festivalių scanbasadorių.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/

BŽ dosjė

„Scanorama“ yra vienas seniausių kino festivalių Lietuvoje, vykstantis nuo 2003 m. ir daugiausia pristatantis europietišką kiną. Pagrindinis „Scanoramos“ programos atrankos kriterijus – aukšta meninė vertė. Šiemet šis festivalis pirmasis atkreipė dėmesį į Lietuvos regionus ir jų kino mylėtojams siūlo satelitinį renginį „Scanoramos vasara“, kurio programą sudaro kino seansai, diskusijos kino tema, o patys renginiai vyks netikėtose miesto viešosiose erdvėse, vietose. Pagrindinis šio keliaujančio festivalio tikslas – plėsti ir gilinti Lietuvos žiūrovų pažintį su europietišku kinu.