
Naujausios
Pavasario dvelksmas
Paroda, pasak muziejininkės Vidos Skujienės, alsuojanti pavasariu, artėjančiomis Šv. Velykomis. Tautodailininkė iš Šukionių R. Bieliakienė pristatė vašku margintų margučių kolekciją. Auksarankė sakė, kad liaudies menai jai nuo pat mažens nebuvo svetimi. „Bobutės seserys, ypač Juzefa Aukštikalnytė-Juodokienė ir kiti, artimos aplinkos žmonės, tuo užsiėmė, puošė savo buitį“,- pasakojo R. Bieliakienė.
Ji kiaušinių marginimo vašku technologijos paslapčių mokėsi ir iš Šukionių kaimo kapelos muzikanto Aloyzo Vitkausko ir tautodailininkės, šio amato meistrės Vitenės Repšienės.
Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/


Reikės: 10 kiaušinių, 1-2 šaukštų majonezo, dėžutės šprotų ar tuno, 50-100 g fermentinio sūrio.
Kietai virtus kiaušinius nulupame, perpjauname pusiau, trynius sudedame į dubenėlį. Trynius paskaniname druska, pipirais, įdedame pjaustytų žalumynų žiupsnį, truputį smulkiau tarkuoto sūrio, majonezo – viską sutriname šakute. Dar vieną sudėtinę įdaro dalį dedame pasirinktinai – tuno ar šprotų (galima ir vytintos dešros tarka patarkuoti). Pasirinktą produktą įmaišome į trynių masę ir su kaupu prikrauname kiaušinio baltymo „kaušelius“. Įdarytas kiaušinių puseles dedame ant smulkių grotelių ir rūkykloje apie valandą parūkome nugenėtos obels šakelėmis.