Sulčių spaudėjai kimba į darbus – klientai vis išrankesni ir išradingesni – ieško naujų skonių

J. Grubinskaitės nuotr.
„Prieš daug metų žmonės atvežė bananus, norėjo sulčių, teko maišyti su obuoliais, nes be jų gautųsi tyrelė“, – apie keisčiausią prašymą pasakojo Irma ir Ernestas Balčiūnai.
Ruduo – ne tik miško, daržo ar sodo gėrybių konservavimo, bet ir sulčių spaudimo sezonas. Biržų rajone įsikūrusių sulčių spaudimo įmonių – Ernesto Balčiūno ūkio ir žemės ūkio kooperatyvo (ŽŪK) „Juodoji uoga“ – atstovai teigia, kad klientai yra ne tik išrankūs, bet ir išradingi – užsako įdomiausių ir keisčiausių derinių sulčių.

Sezonas vėlyvesnis

Biržuose, Basanavičiaus gatvėje, įsikūrusi mobili sulčių spaudykla, anot jos savininko Ernesto Balčiūno, klientų patogumui buvo perkelta iš Medeikių kaimo į miestą. „Sultis spaudžiame jau bemaž 10 metų. Viena sulčių spaudykla yra ir Medeikiuose, bet kol kas dirbame tik mieste, nes taip patogiau mūsų klientams“, – sakė vadovas.

Kitoje Biržų miesto pusėje, Plento gatvėje, įsikūręs ŽŪK „Juodoji uoga“, kurio specializacija – uogų šaldymas ir sandėliavimas, o sulčių spaudimo paslaugą teikia jau trejus metus. Čia nuolat dirba keturi darbuotojai. „Kooperatyvas gyvuoja nuo 2002 metų, o sulčių spaudimo paslaugą teikiame trečią sezoną. Daugiausia perdirbame juoduosius serbentus. Buvo laikas, kai uogų kaina labai sumažėjo, todėl nusprendėme spausti sultis“, – šypsojosi ŽŪK „Juodoji uoga“ vadovas Vytautas Jasinevičius.

Pašnekovai tvirtino, kad šiemet sulčių spaudimo sezonas šiek tiek vėluoja. Anšlago tikimasi rugsėjui perkopus į antrąją pusę – prasidėjus vėlyvųjų obuolių skynimui.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/

Susijusios naujienos