Skaitytojams labiausiai patiko kukurūzų dribsnių sausainiai

Skaitytojams labiausiai patiko kukurūzų dribsnių sausainiai

Skaitytojams labiausiai patiko kukurūzų dribsnių sausainiai

Šaukėnų (Kelmės rajonas) kultūros ir amatų centro vyriausiosios etnokultūros specialistės, dailėtyros ir grafikos magistrės Gitanos Urmonienės „Šiaulių krašto“ skaitytojams pasiūlytas kukurūzų dribsnių sausainių receptas tapo lapkričio mėnesio nugalėtoju. Šeimininkei atiteko „Diukano receptų“ knyga.

Šeimininkauti mėgstanti ponia Gitana dažniausiai gamina iš trąšų nemačiusių daržovių, kurių užsiaugina savo sodyboje, Pašonių kaime.

Dalia KARPAVIČIENĖ

daliak@skrastas.lt

Gitana Urmonienė, besisukanti maloniame prieššventinių darbų šurmulyje Šaukėnų kultūros ir amatų centre, nustebo sužinojusi, kad jos pasiūlytas kukurūzų dribsnių sausainių receptas, „Šiaulių krašto“ skaitytojų valia, tapo geriausiu lapkričio mėnesio receptu.

„Šeimininkauti man patinka. Su vyru Šarūnu  septyneri metai gyvename Pašonių kaime netoli Šaukėnų. Ne tik tvarkomės bei gražiname seną sodybą, bet užsiauginame ir ekologiškų daržovių, iš kurių dažniausiai ir gaminu įvairių patiekalų“, – pasakojo ponia Gitana.

Patisonai, aguročiai, cukinijos, moliūgai, pomidorai, paprikos ir dar daugybė kitokių daržovių, uogų, vaisių, šeimininkės sumanumo dėka, tampa sriubomis, troškiniais, mišrainėmis, kepiniais. Moliūgų sriubos G. Urmonienė atneša į darbą savo kolegoms.

Kadangi sodyboje daug erdvės, Gitana ir Šarūnas Urmonai pasisodino ir egzotiškų augalų, pavyzdžiui, avietmedžių, braškinių aviečių. Jauname sode jau derėjo pirmosios trešnės, kriaušės, obelys.

Iš Biržų krašto kilusi moteris Šiaulių universitete yra baigusi braižybos, dailės ir darbų bakalauro bei dailėtyros magistro studijas, antras mėnuo dirba Šaukėnų kultūros ir amatų centre vyriausiąja etnokultūros specialiste.

Prieš tai G. Urmonienė išbandė ir kitokių – technikės, sekretorės, projektuotojo pagalbininkės, vadybininkės – darbų, ketverius metus dirbo mokykloje savo gimtinėje.

Gitana Urmonienė, studijuodama bakalaurą, mokėsi ir maisto gamybos. „Galbūt ateityje, Šaukėnų kultūros ir amatų centro patalpose, bus galima ne tik rankdarbių parodas organizuoti, mokytis amatų, bet ir gaminti tradicinius patiekalus“, – sakė moteris.

Autorės nuotr.

SĖKMĖ: Gitaną Urmonienę, Šaukėnų kultūros ir amatų centro vyriausiąją etnokultūros specialistę, maloniai nustebino „Šiaulių krašto“ skaitytojų susidomėjimas jos pasiūlytu kukurūzų dribsnių sausainių receptu.