Ekologiška popietė „Genyje“ ir „Rugelyje“

Darželio „Genys“ ir „Rugelis“ nuotr.
Vaikų darželyje „Genys“ ir jo skyriuje „Rugelis“ vyko Eko ragautuvės, kurių metu vaikučių tėvai ir renginio svečiai galėjo paragauti ekologiško maisto, kuriuo maitinami minėtų darželių auklėtiniai.
Biržų vaikų lopšelis darželis „Genys“ ir jo skyrius „Rugelis“ nuolat stebina auklėtinius ir jų tėvelius. Trečiadienio popietę šiose įstaigose vyko „Eko ragautuvės“, kuriose dalyvavo apie du šimtai ekologiško maisto ragautojų. Darželiuose tiekiamo ekologiško maisto galėjo paskanauti ne tik darželinukai, bet ir jų tėveliai bei svečiai.

Suplanavo ir įvykdė

Darželis „Genys“ ekologišką maistą darželinukams pradėjo teikti nuo šių metų pradžios. Įstaigos mitybos organizavimo ir priežiūros specialistė Jurgita Grubinskaitė, norėdama tėvelius supažindinti su maistu, kurį valgo jų vaikai, nusprendė įgyvendinti dar vieną eko idėją – surengti Eko ragautuvių popietę.

“Rugsėjo mėnesį atlikome tėvelių apklausą. Gauti rezultatai parodė, kad tėvams kyla įvairių klausimų, susijusių su vaikų mityba darželyje. Tėvai pastebėjo, kad vaikai valgo per mažai raugintų daržovių, todėl norėjome jiems parodyti, kad ekologiškų maisto produktų pasirinkimas pas mus yra tikrai platus – vaikai pas mus valgo ir raugintas morkas, moliūgus, patisonus, burokėlius, ne tik agurkus ir kopūstus“,- „Biržiečių žodžiui“ sakė J. Grubinskaitė. Ji savo idėja pasidalino su darželio vadove Laimute Špokiene, kuri palaikė šią mintį ir komanda pradėjo ruoštis jos įgyvendinimu.

Pranoko lūkesčius

Darželio direktorė džiaugėsi gerai pavykusiu renginiu ir šauniu kolektyvu. “Manau, kad renginys pranoko lūkesčius. Džiaugiuosi, kad mūsų mitybos specialistė Jurgita turi idėjų ir jomis gyvena. Sugalvoti galima daug ką, bet be komandos nieko nepadarysi. Prisidėjo ir mokytojos ir virtuvės darbuotojos ir patys vaikučiai. Norėjosi apjungti visus, kad ekologišką mitybą įstaigoje brandintume ir tęstume šią tradiciją. Džiaugėmės, kad susirinko tėveliai, kurie turėjo progą susipažinti su tuo, ką valgo jų vaikučiai. Tėvai galėjo vertinti patiekalus, dauguma netgi paprašė receptų“,- kalbėjo L. Špokienė. Pasak jos, visiems ragautojams labiausiai patiko moliūgų sriuba ir avižiniai blyneliai.

Ragavo produktus

Prieš renginį J. Grubinskaitė apklausė vaikus, kokias daržoves ir patiekalus jie mėgsta labiausiai. “Išrinkome vaikų mėgstamiausių patiekalų penketuką, kuriais tapo orkaitėje kepti vištienos ir jautienos kukulaičiai, sorų paplotėliai su varške ir moliūgų sriuba. Apklausa atskleidė, kad labiausiai vaikai mėgsta paprikas, morkas, agurkus, brokolius ir pomidorus. Eko ragautuvėse dalyvavo savivaldybės atstovai, Biržų rajono darželių vadovai, vaikų tėveliai ir patys darželinukai. Susirinkusieji skanavo plovo su vištiena, avižinių miltų blynus, moliūgienę ir kitus, vaikų išrinktus mėgstamiausiais patiekalus. Ekologiškas daržoves, uogas sezono metu bei mėsą tiekia vietos ūkininkai.

“Šis renginys suvienijo tėvelius ir jų vaikus, nes kartu ragaudami patiekalus, diskutavo, kas labiausiai patinka, ar naudinga organizmui“,- kalbėjo J. Grubinskaitė. Darželiui padėkos raštą už vaikų sveikos mitybos skatinimą ir ryžtą sveikai maitintis įteikė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Rasa Stanevičienė.

Susijusios naujienos