Džiovinti svirpliai – biržiečių stalui

Ž. Katkūnaitės nuotr.
Grietinės ir svogūnų skonio svirpliai skoniu nelabai išsiskiria nuo įprastų užkandžių.
Žvelgiant į ateitį Biržų arbatinės savininkai nusprendė savo klientus palepinti pristatydami naujovę – džiovintus svirplius

Patiekiami svirpliai užauginti Lietuvoje. Juose gausu baltymų, net 60 procentų. Džiovinti svirpliai yra padengti visų pamėgtų skonių prieskoniais, kurie primena gyventojams įprastus užkandžius.

Biržų arbatinės savininkė maloniai pasiūlė paragauti naujojo užkandžio parduotuvės lankytojams. Savininkė iš pradžių klientams nepasakė, ką ragauja žmonės, nes žinodamas žmogus suabejotų ragauti, ar ne. Tačiau įdomu buvo stebėti žmonių reakciją, kai sukramčius užkandį išgirdo, jog skanavo džiovintų svirplių. Nuostabos pilnos akys matėsi iš po kaukių slepiamų veidų. Žmonės paprastai vengia ragauti naujovių, ypač atkeliavusių iš egzotiškų kraštų.

Biržų arbatinės savininkė pasakojo, jog biržiečiai noriai perka džiovintus svirplius. Nors dažniausiai perka dovanoms, tačiau pradeda pirkti ir sau, užkandžiams.