„Biržų duonos“ sėkmės receptas – šeima, vieninga komanda ir nuolatinis tobulėjimas

Asm. archyvo nuotr.
Viktoras ir Andrius Kurganovai visada pagarbiai kalba apie žmones, kurie dirbo ir dirba įmonėje - tai liudija istorinės nuotraukos.
Ar sunku suvienyti žmones bendriems tikslams? Kaip pavyko šeimos nariams įdiegti supratimą, jog rezultatų galima pasiekti tik sunkiu darbu ir užauginti įpėdinį verslui perimti? Į šiuos klausimus atsakymus turi šiomis dienomis 70-metį švenčiantis UAB „Biržų duona“ direktorius Viktoras Kurganovas ir 41-ąjį gimtadienį paminėjęs jo sūnus, įmonės vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas. Patirtis ir jaunystė, istorija ir inovatyvumas – visa tai persipina „Biržų duonos“ gyvenime.

Vertybės ir pasitikėjimas padėjo siekti tikslų

„Sėkminga pradžia buvo patikima komanda – šeima, artimieji, netgi kaimynas, kuris patikėjo mūsų vizija, jog įmonę galime prikelti naujam gyvenimui. Šie žmonės negailėjo energijos, stovėjo petys į petį su manimi dieną naktį, buvo šalia tiek pačiomis sudėtingiausiomis akimirkomis, tiek laimingiausiomis.“,- žvelgdamas į senas nuotraukas prisimena Viktoras Kurganovas.

Tiek jis, tiek jo sūnus Andrius Kurganovas apie darbuotojus sako: „Pradžia nebuvo lengva iki tol, kol žmonės patikėjo ir pasitikėjo mūsų puoselėjamomis vertybėmis, vizija, požiūriu į darbą. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad šiandien savo darbuotojais galime tikėti ir pasitikėti ne ką mažiau nei artimaisiais mūsų valdymo pradžioje”.

Kitais metais bus 70 metų, kai UAB „Biržų duona“ pradėjo savo veiklą, o tiksliau – pastatyta pirmoji pramoninė duonos kepimo krosnis. Tada kepykla vadinosi „Biržų pramkombinatu“, kuriame dirbo apie 30 žmonių, per parą gamino 2 – 3 tonas produkcijos. Dabar UAB „Biržų duona“ apyvarta siekia apie 15 mln. eurų per metus, darbuotojų skaičius – 400.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/