2023-ieji baigėsi. Kokie specialistai per juos uždirbo daugiausiai?

Andrea Piacquadio iliustracija iš pexels.com
Tyrimai rodo, kad per 2023-uosius metus atlyginimai Lietuvoje paaugo vidutiniškai 10 procentų. Didesniais atlygiais džiaugiasi ne tik kvalifikuoti darbuotojai, tačiau ir kiek daugiau nei MMA uždirbantys asmenys, kurie neturi jokios profesinės specializacijos.

Visgi, natūralu, kad žmonės stengiasi uždirbti kuo daugiau. Ir tokią galimybę turėtų patenkinti ne tik infliacija bei kylantis BVP, tačiau ir paties asmens indėlis į įmonę, kurioje jis dirba, galbūt darbo vietos keitimas. Į tokią, kuri džiugina kur kas didesniu uždarbiu, žinoma.

2023 metų uždarbio galimybės

Viename internetiniame puslapyje buvo pateikta didžiausiais uždarbiais džiuginančių profesijų statistika. Dalinamės ja žemiau.

         1. Klientų aptarnavimo darbuotojams.

         2. IT darbuotojams.

         3. Finansų / apskaitos darbuotojams.

         4. Organizavimo / valdymo darbuotojams.

         5. Gamybos darbuotojams.

         6. Pardavimų darbuotojams.

         7. Inžinerijos darbuotojams.

         8. Administravimo darbuotojams.

        9. Bankininkystės darbuotojams.

       10. Prekybos sričių darbuotojams.

Kituose šaltiniuose galima rasti labai panašią statistiką ir ji tikrai nestebina. Pateiktos profesijos – visada paklausios, o kai yra poreikis – natūraliai auga ir alga. Tikrai ne tik dėl infliacijos, tačiau ir dėl siekio savo komandoje burti tik geriausius specialistus. O jie tikisi ir racionalaus uždarbio.

Atlyginimai auga ne tik kvalifikuotuose darbuose

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad praėjusiais metais algos augo ne tik tuose sektoriuose, kur samdomi savos sričių profesionalai, tačiau ir darbo vietose, kur funkcijas atlieka nekvalifikuoti specialistai. Tai rodo, kad didėja jų trūkumas ir darbdaviai stengiasi patrauklia alga sudominti juos. Taip pat prie augančios algos nekvalifikuotiems darbuotojams gana daug prisideda ir profesinės sąjungos.

Paprasčiau keičiamas darbas

Prie algos didėjimo taip pat prisideda ir tai kad darbuotojai tampa kur kas lankstesni, jie nebijo pakeisti darbo vietos, supranta, kad tai tik laikinas gyvenimo periodas ir radus geresnę įmonę – reikia ją išbandyti.

Tas pats galioja ir verslininkams, kurie savo komandoje stengiasi suburti geriausius profesionalus. Žinoma, kad jiems turi pasiūlyti patrauklias darbo sąlygas įskaitant ir solidžią algą, kuri nukonkuruoja kitas įmones. Geriausia galvų medžioklės darbus palikti specializuotiems savo sferos profesionalams. Štai Headex Group personalo atrankos įmonė gali pasigirti didele patirtimi, kuri leidžia rasti savo srities geriausius. Į Headex verta kreiptis ne tik tokiu atveju, kai esate verslas, kuris ieško komandos, tačiau ir darbuotojams, kurie šiuo metu yra jiems labiausiai tinkamos darbovietės paieškose.

Užs. 13288