Pačeriaukštėje vėl skambėjo romansai

J.Čeponienės nuotr.
Scenoje – Pačeriaukštės kaimo bendruomenės pirmininkė Edita Čepokienė su vyru Giedriumi ir kiti aktoriai.
Jau aštuntą pavasarį Pačeriaukštės kaimo bendruomenė, kartu su Biržų kultūros centro Pačeriaukštės skyriumi, žiūrovus sukviečia į romansų vakarą, kuris tampa tradiciniu ir kiekvieną kartą sutraukia vis gausesnę auditoriją.

Pirmąjį kovo savaitgalio vakarą Pačeriaukštėje malonus sujudimas – prie kultūros namų renkasi linksmai nusiteikę meno kolektyvai ir žiūrovai. Čia, kaip visada, meno vadovės Vilitos Vasiliauskienės dėka įdomus renginio formatas – romansų vakaras „Meilės vedami“. Ne tik šokiai ir dainos, bet ir meilės istorijos. Net sunku atskirti, kas suvaidinta, o kas tikra.

Žiūrovų akis lepino Biržų KC pramoginių-sportinių šokių studija, ausis – folkloro ansamblis „Aguonėlas“ iš Papilio, moterų duetas Vilma ir Ramunė iš Krinčino, folkloro ansamblis „Salduvė“ iš Šiaulių, romansų grupė „Ašalia“ iš Joniškio, o pilvus – Pačeriaukštės bendruomenės aktyvas.

Žiūrovai sugužėjo iš viso Biržų ir net kaimyninių rajonų, salė buvo pilnutėlė, vietas reikėjo rezervuotis iš anksto. Atlikėjai džiaugėsi šaunia publika, kuri negailėjo aplodismentų. Žiūrovai, jaukiai įsitaisę prie staliukų, buvo aptarnaujami nuostabiųjų padavėjų ir liokajų pagal ypatingą meniu, kuriame buvo netgi įmantrus patiekalas „Meilės laivas“. Taip trumpam nusikėlėme į senovinę romantišką ponišką Pačeriaukštės arbatinę.

Kultūros pasas edukacijos