Fotografą iš prigimties vilioja padangių aukštis

L. Bataitienės nuotr.
Biržų „Saulės“ gimnazijos auklėtinis Elis Balčiūnas, paskatintas fotografijos mokytojo Elmaro Duderio, surengė personalinę parodą, kurioje jaunuolis atskleidžia savo pomėgius.
Aštuoniolikmetis Biržų „Saulės“ gimnazijos moksleivis Elis Balčiūnas pristato fotografijų parodą, tiesa, kol kas tik ugdymo įstaigoje, tačiau tikėtina, jog ateis laikas, kai šis žingeidus jaunuolis taps garsiu fotografu. Tuo neabejoja ir jo fotografijos mokytojas Elmaras Duderis.

Senelio, tėčio ir mokytojo pamokos

„Jau seniai susižavėjau fotografija ir einu šiuo keliu“,- sako E. Balčiūnas. Tačiau šis jo pomėgis nėra atsitiktinis, nes nuo mažų dienų šeimoje fotografija buvo tarsi savaime suprantama – mėgėjiškai fotografavo jo senelis, paskui ir tėtis, o dabar – sūnus. Tiesa, iš to nė vienas pinigų neuždirbo, tačiau fiksavo šeimos švenčių akimirkas, gamtą... Elis prasitaria, kad jį draugai jau pakviečia fotografuoti asmeninių švenčių, jis įamžina ir rajonui svarbias šventes, mokyklos gyvenimo akimirkas. Svarbiausias nuotraukas jis klijuoja į albumus arba įrašo skaitmeninėje laikmenoje.

Elis net nepamena pirmosios savo nuotraukos – tai galėjo būti atsitiktinis fotoaparato mygtuko paspaudimas. Ilgainiui tai tapo įdomiu pomėgiu, siekiu fotografuoti profesionaliau, todėl ir gimnazijoje pasirinko fotografavimo pamokas, kurias veda E. Duderis.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com