
Naujausios
Penktadienio vakarą į Papilio bendruomenės namus rinkosi papiliečiai, gretimų kaimų gyventojai ir netgi biržiečiai. Taip pat čia atkeliavo ir pusantro šimto šviežut šviežutėlių austrių. Degustatorių prigužėjo pilni bendruomenės namai, o Papilio bendruomenės pirmininkė Simona Žekonienė juokavo, kad tiek daug žmonių šioje salėje jau seniai bebuvo.
Ji, kartu bendruomenės aktyvu, sutiko kiekvieną, atvykusį į šį renginį. Prancūzijoje sertifikuotas austrių gliaudymo specialistas, jūros gėrybių charizmatiškasis šefas R. Reklaitis, atstovaujantis VšĮ „Tvirtų vyrų klubas“, pasakojo apie tai, kaip atpažinti tinkamas vartojimui austres, kokios yra jų rūšys, kaip teisingai ir lengvai jas išgliaudyti, pateikti ir valgyti. Kokia šių, jūros gėrybių, nauda organizmui. Šefas pasidalino patirtimi, kaip turi būti padėta kriauklė, suvalgius austrę, kad neatrodytum neišprusęs... Dalyviai beveik visą vakarą šypsojosi ir kvatojo, nes šefas iš Kauno nestokojo subtilaus humoro jausmo.
Dauguma dalyvių tokį delikatesą – austres – ragavo pirmą kartą. Tikriausiai dauguma susirinkusiųjų paragavo, nes, greičiausiai, atėjo tik tie, kurie buvo tvirtai apsisprendę, kad išdrįs...
Keletas dalyvių austres bandė gliaudyti patys... Matant, kaip tai daro profesionalus virėjas, iš pirmo žvilgsnio atrodo nieko sudėtingo, bet pabandžius patiems paaiškėjo, kad reikalingi įgūdžiai. Reikia žinoti, kur ir kokiu kampu durti peiliuku, kaip ir kiek juo pasukti....
Paragavę pirmąją austrę, vieni prisipažino, kad šis patiekalas – ne jiems, nors pripažino, jog vertėjo ragauti. Kitiems patiko, todėl kartojo...
Visi dalyviai dalinosi naujais potyriais ir geromis emocijomis. Juk svarbiausia, kad bet kokiame amžiuje žmonės vis dar atranda pirmųjų kartų. Nauji skoniai, bendravimas, bendrystė ir skleidimas teigiamų emocijų vienija ir suartina.